nieuws

Opnieuw tegenslag voor Van der Most

Horeca

Alweer een tegenslag voor horecaondernemer Henny van der Most. Na de miljoenenbrand in uitgaanscentrum en hotel De Bonte Wever in Slagharen, bijna vier maanden geleden, zijn er nu problemen met het nieuwe horecaproject De Koperen Hoogte in de voormalige watertoren langs de A28 ten noorden van Zwolle.

De opening van het restaurant is uitgesteld omdat geen van de vijf noodzakelijke vergunningen in orde is. De oorzaak van het probleem ligt overigens niet bij Van der Most, maar moet in ambtelijke hoek worden gezocht. De toren lag aanvankelijk in Nieuwleusen, maar ging door de gemeentelijke herindeling over naar Zwolle. Daar is nu bepaald dat alle vergunningen opnieuw moeten worden aangevraagd. Een flinke strop van Van der Most, die 27 miljoen investeerde en 55 man personeel in dienst nam.

Inmiddels heeft de burgemeester van Ommen zich opgeworpen als bemiddelaar en probeert De Koperen Hoogte alsnog versneld open te krijgen. Die inspanningen hebben vooralsnog niets opgeleverd.

Reageer op dit artikel