nieuws

Pannenkoekendrama in Enschede

Horeca

Het runnen van een pannenkoekenrestaurant is een goudmijn. Dat kopte grote landelijke ochtendkranten enkele maanden geleden naar aanleiding van een studie van onderzoekbureau Graydon. In Enschede denken ze daar inmiddels heel anders over.

Daar is pannenkoekenzaak De Koperen Koekenpan bankroet. Dat meldt dagblad De Twentsche Courant Tubantia. Het faillissement is aangevraagd door de Stichting Horeca Initiatieven (SHI) bij de rechtbank in Almelo. Het bedrijf was nog geen jaar open.

Alle medewerkers, vrijwilligers en cursisten staan met onmiddellijke ingang op straat. ‘Dat is een drama voor de mensen’, aldus SHI-directeur P. Brockhus. De Koperen Koekenpan verwelkomde afgelopen jaar 33.000 bezoekers. De pannenkoekenboerderij in de wijk Wesselerbrink legde het loodje ondanks flinke subsidies.

Reageer op dit artikel