nieuws

Westcord koopt Hotel New York

Horeca

Hotel New York in Rotterdam is verkocht. De Westcord Hotelgroep neemt de zaak per 1 januari 2006 over van de broers Aryan en Willem Tieleman. Dat heeft de Hotel New York Groep bekendgemaakt.

Westcord koopt Hotel New York

De creatieve horecabroers Tieleman kochten het hotel in september 2001. In een persschrijven beklemtonen ze dat de verkoop niet van invloed is op de geest en de stijl van het hotel op de Kop van Zuid in de havenstad. Voor Westcord is Hotel New York het eerste hotelbedrijf in Rotterdam. De keten staat bekend om haar vestigingen in Amsterdam en op de waddeneilanden.

In een reactie op de verkoop zegt Aryan Tieleman dat de verkoop in de lijn der verwachting lag. ‘We hebben jaren geïnvesteerd in nieuwe zaken. Het afgelopen jaar hebben we diverse bedrijven verkocht. Hotel New York draait fantastisch. We plussen met 8 procent ten opzichte van vorig jaar. Het is dus het ideale moment om het succes te verzilveren. Over de overnamesom doen we geen mededelingen’, aldus Tieleman, die niet uitsluit volgend jaar weer nieuwe horecazaken te kopen.

De verkoop van het hotel betekent dat de broers Tieleman de bedrijfsnaam Hotel New York Groep veranderen in Brotherhood. Hieronder vallen de zaken De Euromast, Blits en Lulu. In mei dit jaar kondigde de broers Tieleman al aan hun imperium te ontmantelen. Het was toen nog niet bekend dat Hotel New York hieronder zou vallen. In oktober meldde het Algemeen Dagblad dat er grote plannen waren om een casino te bouwen nabij het hotelbedrijf.

Reageer op dit artikel