nieuws

Studenten kiezen beste Food Planet

Horeca

Cafetaria De Kolk in Bakkeveen (Friesland) is uitgeroepen tot het beste Food Planet-bedrijf van het jaar. De keuze kwam tot stand na een mystery guest-onderzoek, dat onlangs als afstudeeropdracht werd verricht door horecastudenten van het Friesland College in Leeuwarden. Zij letten incognito op de kwaliteit van het voedsel, hygiëne, aankleding, presentatie en service.

De verkiezing heeft jaarlijks plaats onder auspiciën van Sligro/Van der Velde in Drachten. Deze horecagroothandel zette enkele jaren geleden de Food Planet-formule op. Momenteel kent de keten 25 cafetaria’s in Nederland en België. Daarvan is De Kolk nu gekroond tot beste. Het Smulpaleis in Emmer Compascuum werd tweede, ’t Haantje in Hattemerbroek eindigde op de derde plaats. ‘Ik ben er erg trots op dat mijn zaak als eerste is geëindigd’, reageerde Jan Douwsma, eigenaar van cafetaria De Kolk. ‘De prijs vormt een mooie waardering voor mij en m’n personeel.’ Douwsma heeft al ruim 20 jaar een cafetaria in Bakkeveen. Sinds 1998 werkt hij onder de vlag van Food Planet.

Reageer op dit artikel