nieuws

IJsvak met bn’ers startpunt grote campagne

Horeca

Een nieuw ijssoort vormt het startpunt van een grootscheepse campagne voor SOS Kinderdorpen. Het ijs wordt geïntroduceerd op de openingsdag van de IJsvak, de nationale beurs voor de ambachtelijke ijsbereider. Tal van bn’ers zijn gestrikt om met het ijs speciale coupes te maken.

IJsvak met bn’ers startpunt grote campagne

Icing with the Stars is de naam van het project op de IJsvak met een knipoog naar de populaire tv-serie Dancing with the Stars. Yvonne van Gennip, presentator Danny Rook, musicalster Tony Neef en presentatrice Inge Diepman hebben hun deelname toegezegd. Met Cas Spijkers, Hagenaar Henk Bres, Pierre Wind, burgemeester Deetman van Den Haag en vastgoedmagnaat Cor van Zadelhoff is de organisatie nog in gesprek.

‘Het maken van een ijscoupe met bn’ers onder leiding van professionals vormt de aftrap van een grote campagne’, vertelt pr-man Paul van Pelt van Grobak. ‘We introduceren bij dit evenement een nieuwe ijssoort, genaamd Morelia. Morelia is een SOS Kinderdorp in Mexico. Bij dit ijs hoort een apart wafeltje, dat verkrijgbaar is voor 0,25 euro. Wanneer honderd ijssalons deelnemen en duizend wafels per zaak kopen, levert dit totaal 25.000 euro op voor het goede doel.’

Ruud van Nistelrooy

Van Pelt vervolgt: ‘Vervolgens start er een grote landelijke consumentencampagne van SOS Kinderdorpen. Deze campagne heet Metsel een dorp en duurt drie maanden. Super de Boer, ANWB, DA Drogist, postkantoren en Bell Company ondersteunen deze actie. De bekende voetballer Ruud van Nistelrooy is net als Yvonne van Gennip ambassadeur van SOS Kinderdorpen en zal tijdens het WK-voetbal in Duitsland hier aandacht aan besteden. Tenslotte hopen we dat de beschermvrouw van SOS Kinderdorpen, Prinses Margriet, volgend jaar op de IJsvak de cheque met de opbrengst van de omvangrijke actie komt overhandigen.’

De IJsvak begint zondag 5 februari en duurt tot en met dinsdag 7 februari. De beurs vindt plaats in de Amsterdamse RAI. Tijdens de ijsbeurs vinden ondermeer de vakwedstrijden IJssalon van het Jaar, De Gouden IJsspatel en De Gouden IJscoupe plaats.

Reageer op dit artikel