nieuws

Wereldrecord Champagne Piramide Bouwen

Horeca

Luuk Broos van Maison Luuk Exclusieve Catering / Chalet Fontaine Partycenter heeft zaterdag het wereldrecord Champagne Piramide Bouwen verbeterd in Duitsland. Broos en co bouwden in het grootste winkelcentrum van Europa, CentrO in Oberhausen, een piramide van 39.711 glazen.

De champagne glazen piramide telde 61 etages en was ruim 7 meter hoog. De Heer Homberg, directeur van CentrO, ‘beklonk’ de recordpoging officieel door een magnum over de piramide uit te schenken. In totaal bouwde het team van Maison Luuk/ Chalet Fontaine vijf dagen over het kunstwerk van champagneglazen. Met de geslaagde recordpoging werd eveneens 200.000 euro voor het Wereldwijd Kinderfonds opgehaald.

Overigens leek de recordpoging nog even te mislukken, toen tijdens het bouwen een aantal duiven het winkelcentrum onveilig maakte. Door midden in de nacht een overspanning over de piramide te maken, lukte het uiteindelijk toch om het oude record met ruim 2000 glazen te verbeteren.

Reageer op dit artikel