nieuws

Toch akkoord met Buma en SENA

Horeca

Er is toch een akkoord tussen Koninklijk Horeca Nederland (KHN) en auteursrechtenorganisaties Buma en SENA. KHN lag lange tijd overhoop met de auteursrechtenclubs maar is mede met behulp van VNO-NCW en MKB Nederland toch tot een akkoord gekomen.

Toch akkoord met Buma en SENA

De brancheorganisatie laat weten leden van KHN ook in 2008 gebruik kunnen blijven maken van de kortingsregelingen voor Buma en SENA. Daarnaast hebben de partijen afgesproken in overleg te treden over de afbouw van collectiviteitkortingen, tariefdifferentiatie, de mogelijkheid van ‘pay per use’, en de introductie van één factuur.

De bestaande overeenkomsten zullen tot 2009 door Buma/Stemra en SENA worden gerespecteerd. Per 1 januari vindt er een prijsverhoging plaats van 2 procent. Het geschil dat KHN met SENA had over de afgelopen jaren is opgelost, meldt KHN.

‘Dat de bestande overeenkomsten met Buma en SENA gewoon worden nagekomen, is een goede zaak. Onze leden kunnen ervan op een dat zij via KHN ook in 2008 gebruik kunnen maken van de bestaande kortingsregelingen met Buma en SENA’, stelt directeur Jeu Claes van KHN.

Zie ook

Reageer op dit artikel