nieuws

Nederlander viert graag vakantie in eigen land

Horeca

Steeds meer Nederlanders brengen de korte vakantie en dagjes uit door in eigen land. Uit de enquête die beursorganisatie VNU Exhibitions hield onder bezoekers van de Vakantiebeurs 2008 blijkt een stijging van mensen die zeggen dat te doen: van 43 procent vorig jaar naar 54 procent dit jaar.

Nederlander viert graag vakantie in eigen land

De langste vakantie viert de Nederlander, net als vorig jaar, nog steeds het liefst in het buitenland: 51 procent kiest voor Europa, 47 procent voor een verdere bestemming. Slechts 2 procent kiest voor de grote vakantie voor Nederland. Dat maakte de organisatie van de beurs zondag bekend.

Op de Vakantiebeurs voerden talrijke vakantiebestemmingen de slag om de Nederlandse toerist. Dit jaar trok het vijfdaagse evenement ruim 135.000 bezoekers naar de Jaarbeurshallen. Dat is iets minder dan vorige jaar, toen er 138.000 mensen op af kwamen.

Reageer op dit artikel