nieuws

Nieuwe cruiserivaal voor Nederland

Horeca

Nederland krijgt er een gevaarlijke cruiseconcurrent bij. De kans is namelijk groot dat over enkele jaren meer cruiseschepen over de Schelde koers zetten naar Antwerpen. De Vlaamse stad gaat actief werven bij rederijen in de Verenigde Staten, Engeland en Italië.

Nieuwe cruiserivaal voor Nederland

Antwerpen kreeg tot de al-Qaeda-aanslagen in 2001 soms wel veertig cruiseschepen per jaar op bezoek. Dit jaar zijn het er vermoedelijk maar negen. Toerismewethouder Philip Heylen wil dat aantal binnen vijf jaar optrekken naar 25 per jaar, kondigde hij maandag aan in de Gazet van Antwerpen.

Lokken
Tegelijk voert hij overleg met Brussels Airlines, om meer vliegtuigpassagiers naar Antwerpen te lokken voor een bezoek. Bij ieder ticket naar Brussel zouden toeristen een gratis reis naar Antwerpen moeten krijgen.

450.000 euro

Cruisereizigers zijn graag geziene gasten. Ze geven doorgaans veel uit in steden waar het schip aanmeert. Het Passengers Terminal Amsterdam (PTA) vorig jaar dat passagiers van één cruiseschip gemiddeld 450.000 euro besteden in Amsterdam. Amsterdam ontvangt jaarlijks meer dan honderd cruiseschepen. Rotterdam is de laatste druk doende om ook een brok van de lucratieve cruisetaart te pakken.

Zie ook:

Cruise-euro’s rollen in Amsterdam (mrt, 2006)

Reageer op dit artikel