nieuws

Tour Culinair steunt bijzondere fietsclub

Horeca

De Tour Culinair heeft in hotel Arion in Vlissingen een cheque van duizend euro overhandigd aan I.D. Cycling Team Zeeuws-Vlaanderen. Deze bijzondere fietsclub bestaat uit jonge mensen met een verstandelijke beperking.

Tour Culinair steunt bijzondere fietsclub

Voorzitter Ton Lenting van de Tour Culinair verblijdde trainer Benny Borgt en fietstalenten Jacqueline Lange en Peter Jahn met de gift. Jacqueline en Peter nemen in september dit jaar deel aan de Specialympics in Shanghai, de Olympische Spelen voor sporters met een verstandelijke beperking.

Het peloton van de Tour Culinair toerde op 24 en 25 juni door Zeeland, met als uitvalsbasis Badhotel Renesse van hotelier Olav Davidse. Per dag legde het gezelschap van ondernemers, bestuurders en adviseurs uit horeca & toerisme een afstand van 120 tot 130 kilometer af.

De weergoden stelden de pedaleurs flink op proef, want het ging onder meer met windkracht 6 tegen over de Oosterscheldekering en regelmatig overvielen regenbuien het kleurrijke peloton.

Culinaire stops waren er in restaurant In de Wijngaard in Yerseke en hotel Arion in Vlissingen, waar de cheque van eigenaar verwisselde. Het slotdiner van de Tour Culinair vond plaats in Hostellerie Schuddebeurs van tourdeelnemer Luit Ezinga.

Reageer op dit artikel