nieuws

Bib Gourmand-restaurants gebundeld in boek

Horeca

Alle Nederlandse restaurants met een Bib Gourmand in 2005 zijn door culinair auteur Frans van Meeuwen gebundeld in een boek. Het boek, met bedrijfsomschrijvingen van alle 61 restaurants, wordt binnenkort geïntroduceerd.

Bib Gourmand-restaurants gebundeld in boek

De introductie van ‘Les Bibs Gourmands’ vindt plaats op 9 november in het luxe hotel l’Europe in Amsterdam. Het boek bestaat uit bijna driehonderd pagina’s en bevat 182 gerechten van de met een Bib Gourmand bekroonde eetgelegenheden. Op advies van de betrokken restaurants meldt ‘Les Bibs Gourmands’ bij alle gerechten een passend wijnadvies.

Frans van Meeuwen is naast auteur ook fotograaf. Hij wil met het boek restaurants met een Bib Gourmand uit de schaduw van de grote Michelinzaken halen. Dit omdat veel chefs van de betrokken restaurants veelal met toewijding, enthousiasme en vakmanschap werken. Restaurants met een Bib Gourmand verzorgen volgens de fameuze rode gids van Michelin een verzorgde maaltijd voor een schappelijke prijs.

Reageer op dit artikel