nieuws

Gastronomieprijs voor smaakexpert Klosse

Horeca

Peter Klosse heeft woensdag de Nederlandse Gastronomieprijs NCK Uncle Ben’s Ring gekregen. De veelzijdige horecaman en smaakexpert kreeg de prijs als eerbetoon voor de bijzondere wijze waarop hij de Nederlandse gastronomie promoot.

Volledig verrast en ietwat beduusd nam Klosse de ring in ontvangst. Zijn verbazing is niet zo verwonderlijk. Klosse wordt nu in een adem genoemd met grootheden als Cees Helder, Wina Born, Cas Spijker en Paul Fagel. ‘Ik voel me vereerd om in dat rijtje te mogen staan’, meldt Klosse kort na zijn onderscheiding. ‘Ik ben hier naartoe gehaald om een prijs uit te reiken. Niet om te krijgen. Vandaar mijn verbazing. Deze prijs is een erkenning voor wat ik doe: schrijven, lesgeven én ondernemen. Dat kan alleen maar met een goede staf in mijn restaurant. Ik heb een zelfstandige brigade en daarmee creëer ik tijd voor andere activiteiten.’

Klosse ervaart de Nederlandse Gastronomieprijs als een eerbetoon voor zijn passie voor smaak. ‘Alles wat ik doe, draait om smaak. En dat is leuk. Want lesgeven is dankbaar, studie is interessant en het runnen van een restaurant plezierig. Nee, ik ga deze prijs niet verzilveren op een of andere manier. Het is en blijft erkenning. Ooit heb ik Rijk de Gooijer eens de Zilveren Kalf als publiciteitstunt uit een rijdende auto zien gooien. Maar dat zie je mij niet doen hoor.’

V.l.n.r.: Peter Klosse, Maartje Boudeling, Peter Zandboer.

De dragers van de “Nederlandse Gastronomieprijs NCK Uncle Ben’s Ring”

1988 Cees Versteeg, SVH Meesterkok, erevoorzitter en medeoprichter Nederlandse Club van Koks

1989  Cas Spijkers, Chef-kok van de eeuw, Métier de Cas, Oisterwijk

1990  Wulf Engel, voormalig gildenmeester Gilde van Nederlandse Meesterkoks

1991 Hans van Haaster, SVH Meestergastheer

1992 Ben Rijgersberg, Algemeen directeur SVH Onderwijscentrum Horeca Zoetermeer

1993 Wina Born, culinair publiciste

1994 Liesbeth Boekestein, PR-manager The Greenery International

1995  Paul Fagel, patrooncuisinier restaurant Het Arsenaal, Naarden

1996 Pieter Tasselaar, culinair chroniqueur

1997  Robert Kranenborg, SVH Meesterkok

1998 Ton de Zeeuw, journalist De Telegraaf

1999  Maartje Boudeling, voormalig patrooncuisinier Manoir-Restaurant Inter Scaldes

2000  Gerard Ligthart, voormalig secretaris Gilde van Nederlandse Meesterkoks

2001 Leo van Eeghem, Propriétaire De Karpendonkse Hoeve, Eindhoven

2002  Cees Helder, patrooncuisinier Restaurant Parkheuvel, Rotterdam

2002 Peter Zandboer, patrooncuisinier Het Huys van Voskens

Dit nieuws kunt u ook per e-mailnieuwsbrief toegestuurd krijgen. Wilt u onze nieuwsberichten iedere maandag en woensdag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan hieronder aan als abonnee van de gratisHorecanieuwsbrief van Zibb.nl/horeca.

Uw e-mailadres:Reageer op dit artikel