Volledig verrast en ietwat beduusd nam Klosse de ring in ontvangst. Zijn verbazing is niet zo verwonderlijk. Klosse wordt nu in een adem genoemd met grootheden als Cees Helder, Wina Born, Cas Spijker en Paul Fagel. ‘Ik voel me vereerd om in dat rijtje te mogen staan’, meldt Klosse kort na zijn onderscheiding. ‘Ik ben hier naartoe gehaald om een prijs uit te reiken. Niet om te krijgen. Vandaar mijn verbazing. Deze prijs is een erkenning voor wat ik doe: schrijven, lesgeven én ondernemen. Dat kan alleen maar met een goede staf in mijn restaurant. Ik heb een zelfstandige brigade en daarmee creëer ik tijd voor andere activiteiten.’
Klosse ervaart de Nederlandse Gastronomieprijs als een eerbetoon voor zijn passie voor smaak. ‘Alles wat ik doe, draait om smaak. En dat is leuk. Want lesgeven is dankbaar, studie is interessant en het runnen van een restaurant plezierig. Nee, ik ga deze prijs niet verzilveren op een of andere manier. Het is en blijft erkenning. Ooit heb ik Rijk de Gooijer eens de Zilveren Kalf als publiciteitstunt uit een rijdende auto zien gooien. Maar dat zie je mij niet doen hoor.’
V.l.n.r.: Peter Klosse, Maartje Boudeling, Peter Zandboer.
De dragers van de “Nederlandse Gastronomieprijs NCK Uncle Ben’s Ring” 1988 Cees Versteeg, SVH Meesterkok, erevoorzitter en medeoprichter Nederlandse Club1989Cas Spijkers, Chef-kok van de eeuw, Métier de Cas, Oisterwijk 1990Wulf Engel, voormalig gildenmeester Gilde van Nederlandse Meesterkoks 1991Hans van Haaster, SVH Meestergastheer 1992Ben Rijgersberg, Algemeen directeur SVH Onderwijscentrum Horeca Zoetermeer 1993Wina Born, culinair publiciste 1994Liesbeth Boekestein, PR-manager The Greenery International 1995Paul Fagel, patrooncuisinier restaurant Het Arsenaal, Naarden 1996Pieter Tasselaar, culinair chroniqueur 1997Robert Kranenborg, SVH Meesterkok 1998Ton de Zeeuw, journalist De Telegraaf 1999Maartje Boudeling, voormalig patrooncuisinier Manoir-Restaurant Inter Scaldes 2000Gerard Ligthart, voormalig secretaris Gilde van Nederlandse Meesterkoks 2001Leo van Eeghem, Propriétaire De Karpendonkse Hoeve, Eindhoven 2002Cees Helder, patrooncuisinier Restaurant Parkheuvel, Rotterdam 2002 Peter Zandboer, patrooncuisinier Het Huys van Voskens |
Dit nieuws kunt u ook per e-mailnieuwsbrief toegestuurd krijgen. Wilt u onze nieuwsberichten iedere maandag en woensdag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan hieronder aan als abonnee van de gratisHorecanieuwsbrief van Zibb.nl/horeca.