nieuws

Provincie sart Van der Valk

Horeca

De strijd van Van der Valk om langs de A59 een hoge paal met daarop een toekan te plaatsen, gaat onverminderd door. Nadat eerder de gemeente Maasdonk akkoord ging met de 35-meter hoge paal bij Hotel Nuland, heeft nu de provincie Noord-Brabant bekendgemaakt niet in te stemmen met de aandachtstrekker.

Provincie sart Van der Valk

Van der Valk wil de hoge toekan plaatsen omdat het hotel door onlangs geplaatste geluidsschermen langs de A59 niet meer zichtbaar is. De beslissing van de provincie betekent niet dat Van der Valk de strijd opgeeft. Er dient zich mogelijk een kans aan om alsnog de toekan te plaatsen.

Grens verleggen

Daarvoor moet de gemeente de grens van de bebouwde kom verplaatsen. ‘De mast is nu gepland in het buitengebied. Als we echter de grens van de bebouwde kom een stukje opschuiven, is het geen buitengebied meer. En in de bebouwde kom mag wél een mast komen’, aldus een woordvoerder van de provincie in het Brabants Dagblad.

Van der Valk is uiterst voorzichtig met reacties op het besluit van de provincie en wil alleen kwijt dat ze in gesprek is met zowel de gemeente als de provincie. ‘Pas als er duidelijkheid is, komen we naar buiten’, zo laat een woordvoerder van het grootste horecabedrijf van Nederland weten.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels