nieuws

EU-ministers Buitenlandse Zaken in Limburgs St. Gerlach

Horeca

De bijeenkomst van de Europese ministers van Buitenlandse Zaken onder Nederlands EU-voorzitterschap zal op 3 en 4 september plaatsvinden in het Zuid-Limburgse kasteel St. Gerlach. Dat is donderdag vernomen uit Nederlandse diplomatieke bron in Brussel.

Bij de presentatie van de lijst met EU-bijeenkomsten onder Nederlands voorzitterschap in Brussel werd voor de informele ontmoeting van de Europese ministers van Buitenlandse Zaken alleen als locatie Zuid-Limburg genoemd. Aanvankelijk stond daarvoor het noordelijk gelegen Beesterzwaag op de agenda.

Uiteindelijk is gekozen voor kasteel St. Gerlach. Mogelijk vinden daar ook nog andere voor Zuid-Limburg geplande EU-bijeenkomsten plaats, zoals een informele ontmoeting van de Europese ministers van Ontwikkelingssamenwerking.

Bij de presentatie van de lijst met EU-bijeenkomsten onder Nederlands voorzitterschap in Brussel werd voor de informele ontmoeting van de Europese ministers van Buitenlandse Zaken alleen als locatie Zuid-Limburg genoemd. Aanvankelijk stond daarvoor het noordelijk gelegen Beetsterzwaag op de agenda.

Uiteindelijk is gekozen voor kasteel St. Gerlach. Mogelijk vinden daar ook nog andere voor Zuid-Limburg geplande EU-bijeenkomsten plaats, zoals een informele ontmoeting van de Europese ministers van Ontwikkelingssamenwerking.

Reageer op dit artikel