nieuws

Restaurant De Blanckenborgh in juni weer open

Horeca

Villa De Blanckenborgh in Haaksbergen gaat door met horeca. In februari ging het luxe restaurant in het statige gebouw failliet. In juni gaan de restaurantdeuren voor gasten weer open. Chef-kok Luc Gesing en gastvrouw Christel Westerhof zijn de nieuwe exploitanten.

Voor het jonge tweetal is het een nieuw avontuur na een onstuimige tijd. Gesing (30) en Westerhof (28) zouden vorig jaar aan de slag gaan bij Inter Scaldes. Maar door een brand bij het sterrenrestaurant in Zeeland werkten ze er niet één dag. Na een korte werkperiode in België start het paar nu hun restaurantavontuur in Haaksbergen, de omgeving waar Gesing is opgegroeid. Het tweetal werkte in het verleden onder meer bij restaurant Kasteel van Rhoon en landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag.

De nieuwe eigenaren gaan Villa De Blanckenborgh mondjesmaat ‘restylen’. Zo wordt de huidige bar verplaatst naar de serre, waar voorheen de brasserie te vinden was. De brasserie verdwijnt in zijn geheel, omdat Gesing en Westerhof zich volledig op één restaurantformule richten. De terrasfunctie moet weer volledig worden benut in de nieuwe stijl. Al met al moet de zaak laagdrempeliger worden.

Of restaurantorganisatie Jeunes Restaurateurs D’Europa (JRE) het lidmaatschap verlengt, is nog onduidelijk. Het lidmaatschap is persoonsgebonden en dus gaan de nieuwe eigenaren binnenkort de aanmeldprocedure in. ‘Het is wel zo dat als je lid bent geweest, het minder moeilijk is om lid te worden’, verklapt Maartje Versantvoort van JRE.

Naast het horecapaar Gesing/Westerhof behoorde ook Henk Boeders van het Wapen van Beckum tot de kandidaten om De Blanckenborgh te runnen. De jonge leeftijd van Gesing en Westerhof gaf bij de eigenaren van het pand de doorslag.

Reageer op dit artikel