nieuws

100.000 buitenlandse toeristen meer op komst

Horeca

Deze zomer komen naar verwachting meer buitenlandse toeristen naar Nederland, terwijl het aantal Nederlanders dat in eigen land vakantie viert terugloopt. Hotels, campings, bungalowparken en andere accommodaties in ons land rekenen op 2,4 miljoen buitenlandse gasten in de maanden juli en augustus. Dat zou een stijging betekenen van 100.000 te opzichte van 2004.

Uit de vrijdag gepubliceerde Monitor Toeristische Bedrijven van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) blijkt dat tegelijkertijd 100.000 Nederlanders minder in eigen land vakantie vieren. De verwachting is dat circa 3,75 miljoen Nederlanders hier blijven in juli en augustus en ongeveer 4,25 miljoen hun heil zoeken in het buitenland.

Reageer op dit artikel