nieuws

626.000 euro voor internationale cultuurprojecten

Horeca

De staatssecretarissen Van der Laan (Cultuur) en Nicolaï (Buitenlandse Zaken) hebben bijna 626.000 euro toegekend aan internationale cultuurprojecten. Het geld komt uit de zogenoemde HGIS-Cultuurmiddelen, bestemd voor projecten die ‘iets nieuws toevoegen aan de internationale profilering van de Nederlandse cultuur’.

De Stichting Mobile Arts krijgt 75.000 euro voor het theaterfestival Boulevard of Broken Dreams in Barcelona, Den Haag Sculptuur krijgt 75.000 euro voor de buitententoonstelling (op het Haagse Voorhout) ‘Giganten, Europese spraakmakers’ met beeldhouwwerken van kunstenaars uit de 25 EU-lidstaten.
Het Rijksmuseum in Amsterdam krijgt 150.000 euro voor restauratie en behoud van De Varia Collectie, een selectie uit de collectie kunstvoorwerpen van het Bataviaasch Genootschap, in samenwerking met de Nationale Bibliotheek in Jakarta (Indonesië). Poetry International krijgt ruim 68.000 euro voor de internationale promotie en uitwisseling van de Nederlands- en Friestalige poëzie tijdens het eigen festival 2004.
Zuidelijk Toneel Hollandia ontvangt 100.000 euro voor zijn presentatie tijdens het theaterfestival in Avignon (Frankrijk), de Stichting Herstelling valt voor bijna 112.000 in de prijzen voor de restauratie van een officierswoning van het complex Fort Zeelandia in Paramaribo (Suriname).

Reageer op dit artikel