nieuws

Aangifte tegen eige- naar Filipijns hotel

Horeca

Tegen de eigenaar van het Filipijnse hotel waar zaterdag door een brand 72 mensen omkwamen, is aangifte gedaan.

Twee dagen na de brand hebben de brandpreventieautoriteiten de eigenaar beschuldigd van ‘nalatigheid en onachtzaamheid met meervoudige dodelijke afloop’.
Door de brand in het hotel in Quezon City kwamen zeker 72 mensen om het leven. Zij konden niet vluchten omdat ramen waren vergrendeld en nooduitgangen geblokkeerd. Er waren nauwelijks brandblussers en rookmelders. Kortsluiting in de elektrische bedrading was waarschijnlijk de oorzaak van de brand.
Het Openbaar Ministerie bekijkt nu op basis van de aangifte of zij de eigenaar officieel kan beschuldigen. Als een veroordeling volgt, kan de eigenaar twintig jaar celstraf krijgen. Maandag lagen nog 29 mensen in het ziekenhuis.

Reageer op dit artikel