nieuws

Actiegroep ziet af van rechtszaak tegen KFC

Horeca

De Amerikaanse actiegroep People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) ziet af van een rechtszaak tegen fastfoodbedrijf KFC. Ondanks dit besluit blijven PETA en KFC kemphanen en lijnrecht tegenover elkaar staan.

KFC, onderdeel van moederbedrijf Yum! Brands, stopt met het op de website melden dat de in producten gebruikte kippen geen pijn lijden bij hun ‘transformatie’ van pluimvee tot snack. Ook zal de serviceafdeling van KFC deze bewering niet meer in het openbaar gebruiken.

PETA meldt dat advocaten van KFC de nieuwe tekst voor de website voorleggen aan de actiegroep, waarna de Amerikaanse actiegroep haar goedkeuring geeft. Daarmee is een rechtszaak voorkomen, aldus de actiegroep die ‘de overwinning op KFC’ op opgehitste wijze verkondigt op hun website.

KFC wil niet reageren op de overeenkomst met PETA. Op de website meldt de fastfoodgigant dat het producten koopt van slachthuizen ‘waar kippen vrij zijn van wreedheid, misbruik en verwaarlozing’.

PETA vervolgde KFC omdat de actiegroep vindt dat de fastfoodketen een onjuiste voorstelling geeft van het beleid ten aanzien van het welzijn van de gebruikte kippen.

KFC, onderdeel van moederbedrijf Yum! Brands, stopt met het op de website melden dat de in producten gebruikte kippen geen pijn lijden bij hun ‘transformatie’ van pluimvee tot snack. Ook zal de serviceafdeling van KFC deze bewering niet meer in het openbaar gebruiken.

PETA meldt dat advocaten van KFC de nieuwe tekst voor de website voorleggen aan de actiegroep, waarna de Amerikaanse actiegroep haar goedkeuring geeft. Daarmee is een rechtszaak voorkomen, aldus de actiegroep die ‘de overwinning op KFC’ op opgehitste wijze verkondigt op hun website.

KFC wil niet reageren op de overeenkomst met PETA. Op de website meldt de fastfoodgigant dat het producten koopt van slachthuizen ‘waar kippen vrij zijn van wreedheid, misbruik en verwaarlozing’.

PETA vervolgde KFC omdat de actiegroep vindt dat de fastfoodketen een onjuiste voorstelling geeft van het beleid ten aanzien van het welzijn van de gebruikte kippen.

Reageer op dit artikel