nieuws

AD: ‘Paarlberg hielp Holleeder

Horeca

Vastgoedman Jan Dirk Paarlberg, nauw verbonden met horecabedrijf Oyster Groep, heeft volgens een dossier van justitie meegewerkt aan de afpersing en witwaspraktijken van topcrimineel Willem Holleeder. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

AD: ‘Paarlberg hielp Holleeder

De beschuldiging aan het adres van Paarlberg liegt er niet om. Voor het eerst wordt de rijke vastgoedondernemer zo expliciet genoemd in ‘de zaak Holleeder’. De vorige malen dat zijn naam viel, betrof het slecht wazige verbanden tussen hem en Holleeder.

Volgens justitie perste Holleeder de vermoorde vastgoedmagnaat Willem Endstra voor miljoenen af. Volgens het dossier heeft Paarlberg daarin een rol gespeeld. Hij zou een schakel zijn geweest tussen boven- en onderwereld, zo meldt de ochtendkrant.

Paarlbergs advocaat Gabriël Meijers zegt in het AD niet in te willen gaan op de verdenkingen in het dossier. ‘Ik kan alleen bevestigen dat mijn cliënt met de politie heeft gesproken. Dat ging over enkele transacties met Endstra en de afwikkeling daarvan’, aldus Meijers.

Paarlberg is geen onbekende in de horeca. Eén van de vennootschappen van de vermogende vastgoedman is eigendom van de Oyster Group, de organisatie achter diverse toonaangevende restaurant en met 5,5 miljoen euro jaaromzet nummer 89 in de Misset Horeca Top-100 van vorig jaar.

Reageer op dit artikel