nieuws

Afknappers en trends voor horeca 2012

Horeca

Ontwerp- en designbureau De Horeca Fabriek stelt elk jaar een lijst samen van goede en minder verstandige zaken binnen horecabedrijven. De ‘do’s en don’ts’ zijn gebaseerd op vernieuwingen en veranderingen binnen de branche.

Afknappers en trends voor horeca 2012

Bij de don’ts wordt dit jaar als eerste het gebruik van Steigerhouten meubelen genoemd. Die zijn helemaal uit volgens de Horeca Fabriek. Ook barokprints zijn niet hip en kunnen beter achterwege blijven.

Geen indruk

Bling-bling, zeg maar über-glossy, wordt lang niet door iedereen gewaardeerd en Boeddhabeeldjes en andere religieuze spullen maken ook al geen indruk meer. ‘Don’t’ nummer vijf is beschadigd servies. Kwaliteit en hygiëne mogen immers nooit uit het oog verloren worden.

Natuurlijk en duurzaam

De ‘do’s’ zijn interessanter. Vintage interieur blijkt een aanrader, vooral in combinatie met design meubelen. Ook het etaleren van natuurlijke producten doet het goed, net als alles dat met duurzaamheid te maken heeft.

Authentiek

Boutique hotels worden ervaren als echt en authentiek, in 2012 zit de ondernemer daarmee goed. De details van concepten zijn ten slotte heel erg belangrijk. Volgens de Horeca Fabriek moeten die goed op orde zijn om gasten te ‘raken’.

Reageer op dit artikel