nieuws

‘Ahold bereidt bod op Hema voor

Horeca

AMSTERDAM – Supermarktconcern Ahold bereidt een bod voor op Hema. Ook Blokker en Roland Kahn van de winkelformule Coolcat zouden overwegen zich in de overnamestrijd te mengen.

‘Ahold bereidt bod op Hema voor

Dat meldt Het Financieele Dagblad dat zegt over meerdere bronnen binnen Ahold te beschikken die de plannen bevestigen. Hema staat sinds vorige maand te koop. Het informatiememorandum is deze week verspreid en al eind deze maand worden de eerste biedingen verwacht.

Met 336 winkels en een omzet van ongeveer 1,3 miljard euro, is Hema een aantrekkelijke prooi. Maxeda wil de keten verkopen via een veiling, maar Ahold zou overwegen op korte termijn al met een verkennend bod te komen. Maxeda mikt op een verkoopprijs van ten minste één miljard euro en heeft ABN Amro en Citibank ingehuurd om de verkoop te begeleiden. Een overname door Blokker stuit mogelijk op bezwaren van de NMa.

Reageer op dit artikel