nieuws

‘Alle toeristen welkom behalve uit Israël

Horeca

Iran heeft maandag laten weten dat buitenlandse toeristen bij hun aankomst in het land een visum voor vijftien dagen kunnen krijgen. Dat geldt voor iedereen, ook Amerikanen, maar niet voor mensen uit Israël, Irans aartsvijand.

‘Alle toeristen welkom behalve uit Israël

Dat heeft een regeringsbron meegedeeld aan het Franse persbureau AFP. De maatregel moet het toerisme in Iran oppeppen. Tot nu toe moesten toeristen zich voorafgaand aan hun reis door langdurige, dure en ingewikkelde procedures op de Iraanse ambassades worstelen. Het visum is nog eens te verlengen met vijftien dagen. Wie langer dan een maand wil blijven, heeft speciale toestemming nodig.

Washington is ook geen vriend van Teheran, maar Amerikanen zijn dus welkom. Die moeten bij aankomst wel hun vingerafdrukken laten nemen, een maatregel die al eerder was genomen als reactie op het strenge Amerikaanse immigratiebeleid.

Reageer op dit artikel