nieuws

Amsterdams zakenrestaurant Wissenkerke failliet

Horeca

Het bekende zakenrestaurant Wissenkerke aan de Zuidas in Amsterdam is failliet. Het faillissement is aangevraagd door uitkeringsinstantie UWV. Ook Wissenkerke Franchise, dat tot voor kort nog uitbreidingsplannen had, is failliet.

Amsterdams zakenrestaurant Wissenkerke failliet

Wissenkerke richtte zich op de zakenmensen in de omgeving rond station Sloterdijk, zoals bijvoorbeeld het hoofdkantoor van ABN Amro. ‘We hebben weinig geluk gehad. De weg tussen het restaurant en ABN Amro heeft lang open gelegen. Wissenkerke leed vorig jaar een flink verlies. De laatste maanden ging het beter, maar de kleine winst is onvoldoende’, aldus aandeelhouder Rob Schut van Wissenkerke Franchise in Het Parool.

De keten Wissenkerke bestaat uit drie restaurants. Die staan aan de Zuidas, in het kantorengebied rond station Sloterdijk, en in Apeldoorn. Alleen de vestiging in Sloterdijk is nog open.

Curator Jan Davids zegt dat Wissenkerke niet heeft gereageerd op de oproep het dreigende faillissement tegen te houden. De envelop met de uitnodiging zou ongeopend op een stapel post zijn beland. Het aangekondigde verzet tegen het faillissement is door Wissenkerke op het laatste moment ingetrokken.

Davids wil het restaurant aan de Zuidas verkopen en zegt dat er al enkele geïnteresseerden zich hebben gemeld. Hij verwacht binnen twee weken duidelijkheid hierover.

Bekijk hier het overzicht met de meest actuele faillissementen in de horeca.

Reageer op dit artikel