nieuws

Amsterdamse horeca maakt zich op voor Schots feest

Horeca

De Amsterdamse horeca maakt zich op voor de duizenden Schotten die zich richting hoofdstad begeven. De supporters komen voor de voetbalwedstrijd Nederland-Schotland woensdagavond in de ArenA.

Voetbalsupporters zijn normaal gesproken niet het favoriete type toerist waar horeca en politie op zitten te wachten, maar de Schotten lijken een apart slag fan te zijn. ‘Het wordt een hele gezellige wedstrijd’, zei politiewoordvoerster E. Florax dinsdag.

De voetbalwedstrijd in de ArenA is uitverkocht. Cafés en de politie houden er rekening mee dat er ook veel Schotten zonder kaartje naar Nederland komen om hier de wedstrijd te bekijken. De eerste kilt-dragende Schotten werden dinsdag al gesignaleerd in de Amsterdamse binnenstad. Na de overwinning van afgelopen zaterdag op Oranje maken de Schotten grote kans op kwalificatie voor het Europees kampioenschap volgend jaar in Portugal.

De cafés op en rond de pleinen in Amsterdam zien de grote groepen supporters met een gerust hart tegemoet. ‘We zetten extra personeel in, maar verwachten geen ongeregeldheden. Met wedstrijden van het Nederlands elftal is de sfeer eigenlijk altijd goed. Aangezien we geen grote schermen buiten mogen neerzetten, zullen de cafés woensdagavond vol zitten, maar dat zien wij natuurlijk niet als een probleem’, aldus een woordvoerder van de ondernemersvereniging Leidseplein.

Reageer op dit artikel