nieuws

Anders Moberg: loonstijging vier ton

Horeca

AMSTERDAM – Ahold-topman Anders Moberg heeft vorig jaar een inkomen ontvangen van 3,748 miljoen euro. Dat is ongeveer 380.000 euro meer dan het jaar daarvoor. In dat bedrag zaten wel bonussen en andere onkosten.

Anders Moberg: loonstijging vier ton

Dat maakte Ahold donderdag bekend in het jaarverslag. Financieel directeur John Rishton moest het doen met ongeveer 2,3 miljoen euro. Hij kwam in 2005 in dienst van Ahold. Voormalig advocaat Peter Wakkie, nu in de raad van bestuur bij Ahold, zag zijn inkomen met ongeveer 200.000 euro stijgen tot 1,7 miljoen euro.

In totaal gaf Ahold bijna 8 miljoen euro uit aan de beloning voor de drie. Dat kwam vooral door het aantreden van Rishton. Moberg stak naast een basissalaris van 1,5 miljoen ook 1,69 miljoen euro aan bonussen in zijn zak. Zijn op aandelen gebaseerde compensatie bedroeg over 2006 nog eens 437 duizend euro.

Reageer op dit artikel