nieuws

Automaten aangepast voor Thaise munt

Horeca

Goedkoop gokken en frisdrank of sigaretten uit automaten halen, kan bijna niet meer. Thaise munten konden voordeel opleveren omdat veel automaten de 10 bath (25 cent) aanzagen voor 2 euro.

Coca Cola maakte woensdag bekend de automaten aan te passen. ‘Eind januari wordt er geen bath meer geaccepteerd. Tot die tijd kan een ondernemer besluiten zijn automaat zo af te stellen dat er geen 2 euro in kan’, aldus een woordvoerder van Coca Cola Nederland. Het frisdrankbedrijf heeft in Nederland enkele tienduizenden automaten staan. ‘In de afgelopen weken zijn er tientallen Thaise munten gevonden. We spreken ook niet echt van een probleem, meer van een ‘issue’.’

Bijna alle sigarettenautomaten zijn al aangepast. In sommige speelautomaten kunnen alleen nog woensdag of donderdag de Thaise munten een goedkoop spelletje opleveren, daarna accepteren alle automaten alleen nog maar euro’s. Een woordvoerder van de Vereniging van Automatenexploitanten Nederland (VAN) zegt dat de meeste automaten al zijn aangepast. ‘Het is een probleem geweest met de Thaise bath, maar nu niet meer.’

Reageer op dit artikel