nieuws

Bal gehakt fors duurder

Horeca

Nederlanders moeten dit jaar meer betalen voor hun vertrouwde bal gehakt. De prijs van gehakt steeg in de eerste helft van dit jaar met bijna 9 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, meldde de Productschappen Vee, Vlees en Eieren (PPE).

Bal gehakt fors duurder

In algemene zin zijn de karbonaadjes, biefstukjes en kipfilets dit jaar volgens het schap duurder dan vorig jaar. Toch blijken consumenten aan hun stukje vlees te hechten, waardoor de aankopen min of meer stabiel bleven.

De lijst kent wel opvallende stijgers en dalers. Zo kochten Nederlanders in de eerste helft van dit jaar 12 procent meer lams- en schapenvlees dan in dezelfde periode in 2004. Ook namen ze vaker kalkoen mee naar huis (13 procent). Rundvlees en kalfvlees gingen minder vaak in de boodschappentassen mee: 7 procent en bijna 10 procent minder.

De gemengde vleesproducten als vinken, worsten en hamburgers gingen voor een gemiddeld lagere prijs over de toonbank. Ook het goede barbecueweer in juni zorgde ervoor dat deze vleesproducten beter verkocht werden, waarmee de tegenvallende cijfers uit het eerste kwartaal voor gemengd vlees meer dan goedgemaakt zijn.

Reageer op dit artikel