nieuws

Belgische topkok (44) overleden

Horeca

De Belgische topkok Krist De Bruyn is plots overleden. De Bruyn is slechts 44 jaar geworden. De chef-kok kreeg in 2003 een Michelinster en werd vorig jaar door GaultMillau uitgeroepen tot beste kok van het jaar.

Belgische topkok (44) overleden

Dat meldt de Belgische nieuwssite WTV. De Bruyn was eigenaar van restaurant Bistro Nono in Roeselare. Hij begon zijn carrière in de Brusselse topzaak Comme Chez Soi. Daarvoor studeerde hij aan de hotelschool Ter Duinen in Koksijde.

De Bruyn oogstte de laatste jaren veel opzien en waardering door een klassieke maar verfijnde keuken te hanteren tegen een lage prijs. Deze combinatie sloeg zo aan dat Michelin hem in 2003 bekroonde met een ster. GaultMillau deed het vorig jaar nog dunnetjes over door hem uit te roepen als beste kok van het jaar. De Bruyn bracht toen ook een eigen kookboek uit.

Reageer op dit artikel