nieuws

Beroemd Oktoberfest wordt rustiger

Horeca

Het wereldberoemde Oktoberfest in München wordt rustiger. In de grote feesttenten is voortaan pas na 18.00 uur live muziek te horen. Met de ingreep willen de autoriteiten voorkomen dat veel bezoekers al vroeg in de middag doof worden of uitgelaten op de banken gaan dansen.

De maatregel dient vooral de veiligheid, verklaarde organisatrice Weishäupl op een persconferentie in de Beierse hoofdstad. Het Oktoberfest, een combinatie van bierfestival en kermis, begint dit jaar op 17 september. Op 26 september wordt de zelfmoordaanslag op het feest 25 jaar geleden herdacht, toen een neonazi twaalf mensen mee de dood injoeg. Ruim tweehonderd personen raakten gewond.

Het jaarlijkse Oktoberfest in en om München is goed voor een omzet van 1 miljard euro. Tijdens het grootste folkloristische feest ter wereld ging er vorig jaar maar liefst 62.294 hectoliter bier doorheen. Traditioneel eten de drinkende Duitsers worst bij het bier.

Reageer op dit artikel