nieuws

Bertelsmann opent keten boekwinkels

Horeca

AMSTERDAM – De Duitse mediagigant Bertelsmann opent nog dit jaar twee pilotwinkels van de boekenformule Cosmox in Nederland. Het bedrijf wil door overnames en joint ventures snel een factor van belang worden onder de Nederlandse boekhandels.

Bertelsmann opent keten boekwinkels

Dat zegt Oktay Erciyaz van de Nederlandse Bertelsmann-dochter ECI in de jongste uitgave van het blad Elsevier Retail. De Cosmox-winkels krijgen een hoekje waar leden van ECI met korting producten kunnen kopen. De boekenclub heeft op dit moment 21 Clubcenters, dit aantal wordt ook uitgebreid naar 25.

Webwinkel
Erciyaz: ‘De naam Cosmox komt van de internetboekwinkel van Bertelsmann. Die gan we nu introduceren in de reguliere detailhandel.’ De markt voor boeken groeit maar met 2 procent per jaar, terwijl het aantal verkooppunten groeit. Hij voorziet dan ook een consolidatiegolf.

Aantrekkelijke marge
‘Een consolidatiegolf kan niet uitblijven. Boeken hebben met zo’n 40 procent een aantrekkelijke marge. Dat vinden de supermarkten, bouwmarkten en zelfs benzinestations ook’, zegt Erciyaz in het blad. Het aantal verkooppunten van boeken is door gestegen tot 1600.

Reageer op dit artikel