nieuws

Beslaglegging panden horecatycoon Jansen vernietigd

Horeca

Het beslag op elf panden van de Brabantse horecatycoon Theo Jansen is door de rechter vernietigd. Horecaondernemer Dick Schuurman had beslag laten leggen de panden. Met de uitspraak van de rechter is het conflict tussen Jansen en Schuurman nog lang niet opgelost. Ook Heineken speelt een rol in deze zaak.

Beslaglegging panden horecatycoon Jansen vernietigd

Dat meldt het Brabants Dagblad. Jansen kon ruim een half jaar niet beschikken over zijn panden. Het gaat om drie horecapanden en een cafébedrijf in het Eindhovense uitgaansgebied Stratumseind, een café in de Kerstraat in Eindhoven, twee appartementen in de Eindhovense binnenstad, een pand in Tilburg, twee in Middelburg en Jansens woning in het Belgische Neerpelt.

De aanleiding voor het conflict dateert al van ruime tijd geleden. Dick Schuurman exploiteerde in 1998 in Den Bosch enkele maanden het café Miller Time van franchisegever Jansen. In die tijd zijn de vijandelijkheden begonnen. De twee zijn al jaren met elkaar verwikkeld in een juridische strijd. De beslaglegging op Jansens bezittingen diende als stok achter de deur. Schuurman hoopt daarmee verzekerd te zijn van geld, als hij de rechtszaken tegen Jansen zou winnen.

Eind vorig jaar is Schuurman failliet verklaard. Het faillissement werd aangevraagd door Heineken. Schuurman beticht nu Jansen van een ‘een-tweetje’ met de bierbrouwer om zo een langlopend geschil met hem te beëindigen. ‘Een faillissement moet snel geld voor Jansen opleveren en Schuurman financieel vleugellam maken’, aldus Schuurmans advocate I. Welles in het Brabants Dagblad.

De rechter gaf Jansen dus gelijk in kwestie rond de beslaglegging op de panden. Ten aanzien van het faillissement zit Schuurman aan de goede kant van de medaille. Het gerechtshof in Den Bosch heeft het faillissement van tafel geveegd omdat de vordering van Heineken, ruim een ton euro uit 1998, verjaard zou zijn. Schuurman wil nu zijn strijd tegen Jansen hervatten en ook de door zijn faillissement geleden schade verhalen op de Brabantse horecatycoon.

Reageer op dit artikel