nieuws

Betonplaten kletteren van Hilton Rotterdam

Horeca

De directie van Hilton Rotterdam laat vandaag een deskundige overvliegen vanuit Engeland. Deze technicus moet zo snel mogelijk in kaart brengen hoe het ongeluk met betonplaten kon gebeuren. Vrijdag zorgde vallende platen van ongeveer tien vierkante meter beton voor een puinregen, waarbij wonderwel geen slachtoffer vielen.

Betonplaten kletteren van Hilton Rotterdam

De dienst bouwtoezicht van de gemeente Rotterdam constateerde afgelopen weekend dat er geen risico is dat meer betonnen platen van het Hilton Hotel aan het Hofplein afvallen. Dat meldde een woordvoerder van de dienst. Ondanks dat er geen ‘dringend gevaar’ meer is, blijft het gebied rondom het hotel uit voorzorg afgezet.

De Coolsingel was vrijdag enkele uren afgezet. Over een afstand van ongeveer 40 meter lagen witte brokstukken op straat. Een politiewoordvoerder sprak van een wonder dat niemand is geraakt.

Het Hilton Hotel wil vooralsnog niet op het incident reageren. Vandaag geven zij meer informatie. Volgens de dienst bouwtoezicht ligt het initiatief voor een onderzoek nu bij het hotel. De gemeentelijke dienst kijkt echter wel mee over de schouder van het hotel.

Reageer op dit artikel