nieuws

Beurzen onderdeel ‘Week van de Gastronomie

Horeca

Na de ‘Week van de Smaak’ is Nederland in 2008 een ‘Week van de gastronomie’ rijker. Van 21 tot en met 27 januari zullen er in het MECC in Maastricht drie beurzen onder deze noemer plaats vinden waar het draait om eten, drinken en genieten.

Beurzen onderdeel ‘Week van de Gastronomie

‘Het is een overkoepelende naam waaronder de drie beurzen plaats vinden’, vertelt algemeen directeur van het MECC, René Hanssen tijdens een bijeenkomst in Chateau Sint Gerlach in Houthem. Zowel de horecavakbeurzen BBB en EFFF als de consumentenbeurs Puur staan op het programma.

Kennisoverdacht en beleving zijn de sleutelwoorden tijdens de komende editie van de vakbeurs BBB en EFFF in januari 2008. ‘We willen een meerwaarde creëren, waardoor bezoekers naar Maastricht komen’, aldus Hanssen. Als voorbeeld noemt hij niet alleen de wedstrijden en congressen die tijdens de BBB en EFFF plaats vinden.

De hobbykoks is de nieuwe doelgroep waarop het MECC haar pijlen richt. Tijdens Puur zijn er vanaf de beurslocatie excursies naar leveranciers. Ook kunnen ze workshops bij topkoks volgen. Verder wil de beursorganisatie restaurants en hotels aanmoedigen tot speciale arrangementen en menu’s tijdens de Week van de Gastronomie.

Net als voorgaande jaren zullen topchefs op de beurs aanwezig zijn om demonstraties te geven. De naam van Joop Braakhekke is genoemd. Ook denkt de organisatie aan Herman den Blijker. Met behulp van standhouders wordt gepoogd een grote Europese chef naar de beurs te halen. De naam van deze topkok is nog niet bekend gemaakt.

De BBB vindt plaats van 21 tot en met 24 januari. Gelijktijdig is van 21 tot en met 23 januari de EFFF. Aansluitend is van 25 tot en met 27 januari Puur.

Reageer op dit artikel