nieuws

Biergigant SABMiller verdubbelt winst

Horeca

Bierbrouwer SABMiller heeft de verwachtingen over zijn resultaten overtroffen door donderdag voor de periode van 1 maart tot 30 september een nettowinst van 699 miljoen dollar (550 miljoen euro) te presenteren. Dat is meer dan twee keer zoveel als die van de eerste zes maanden van zijn vorige gebroken boekjaar.

Het voorheen als South African Breweries bekend staande concern profiteerde vooral van de verkoop van een belang in een Chinese brouwerij. Daarnaast was de winstgroei te danken aan hogere omzetten in opkomende markten als China en Oost-Europa en gunstige valuta-effecten door de goedkope dollar.

De maker van biermerken als Miller en Pilsner Urquell haalt bijna driekwart van zijn winst uit de zogeheten groeimarkten. De Belgische concurrent InBev moet genoegen nemen met 50 procent. De omzet van SABMiller steeg in de zes maanden tot 30 september van 6,28 miljard naar 7,18 miljard dollar (5,64 miljard euro).

Reageer op dit artikel