nieuws

Bierproductie Interbrew flink gegroeid

Horeca

Het Belgische bierconcern Interbrew heeft de productie in de eerste helft van dit jaar met 21 procent vergroot van 45 miljoen hectoliter tot 54,7 miljoen hectoliter. Exclusief overnames was er een toename met 2,5 miljoen hectoliter ofwel 5,5 procent. Dat is bijna het drievoudige van de groei van de gehele wereldbiermarkt, waar Interbrew een hoofdrolspeler is.

Het dinsdag gepubliceerde fraaie groeicijfer van 5,5 procent is wel het resultaat van sterk uiteenlopende kwartalen. In het eerste trimester bedroeg de ‘organische’ toename van de productie ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar 11 procent en in het tweede slechts 2 procent. Dat laatste stelde beleggers teleur, waardoor de beurskoers met ongeveer 3 procent daalde.

Interbrew publiceert op 9 september de winst- en omzetcijfers over het eerste halfjaar.

Reageer op dit artikel