nieuws

Britse Christmas Pudding in zwaar weer

Horeca

Het zijn zware tijdens voor de Christmas Pudding. Het traditionele Britse kerstgerecht is in het geding wegens een nijpend tekort aan het belangrijke ingrediënt reuzel, meldden Nederlandse diplomatieke bronnen in Londen.

Britse Christmas Pudding in zwaar weer

Verscheidene supermarkten hebben inmiddels geen varkensvet meer op voorraad, terwijl andere winkels de klanten op reuzelrantsoen hebben gezet. Het is voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog, aldus de BBC, dat de Britten met zo’n groot reuzeltekort te maken hebben.

Niet alleen Groot-Brittannië heeft een tekort aan varkensvet. Een Nederlandse diplomaat in Londen stelt in LBActualiteiten, een publicatie van het ministerie van Landbouw, dat ook de rest van Europa met het probleem kampt. Oorzaak van het tekort is dat nieuwe EU-lidstaten goedkope delen van het varken opkopen voor verwerking in worst en dergelijke. Die zouden normaal worden verwerkt tot reuzel.

Volgens insiders is het probleem eenvoudig op te lossen, door de reuzel te vervangen door gesmolten boter.

Reageer op dit artikel