nieuws

Bungy-bierdrinken

Horeca

Het begon vorig jaar min of meer als grap, het bungy-bierdrinken van tapperij Het Kroegje in Ulft. Dit jaar werd het echter gepresenteerd als heuse wedstrijd. Ondanks het slechte weer meldden zich toch nog zo’n twintig deelnemers.

Steeds twee deelnemers namen het tegen elkaar op. Met een dik elastiek om de buik – bevestigd aan twee bielzen – moesten zij zich naar drie verschillende tafels begeven. Daar moest een glas bier netjes worden opgedronken. Bij iedere tafel werd dat echter moeilijker, omdat ze steeds verder van de bielzen verwijderd waren. De laatste tafel was dan ook alleen met een grote krachtsinspanning te bereiken.
Winnaar werd Jos Schepers uit Ulft. Vorig jaar eindigde hij nog op een derde plaats. Eigenares Marianne Marneth van Het Kroegje vertelt dat hij erop gebrand was dit keer te winnen. ‘Om die reden had hij de avond tevoren nog even ‘geoefend’. Hetgeen resulteerde in een flinke kater de volgende ochtend.’ Winnen deed hij echter wel.

Reageer op dit artikel