nieuws

Cafés slepen gemeente Rotterdam voor rechter

Horeca

Zeven cafés op het Rotterdamse Stadhuisplein slepen het college van burgemeester en wethouders voor de rechter. De eigenaren zijn boos dat ze door een besluit van het college minder geluid mogen maken. De horecazaken mogen op de terrassen geen muziek meer draaien en moeten prijzige antigeluidsmaatregelen te nemen.

Cafés slepen gemeente Rotterdam voor rechter

De cafés hebben voor de komende maanden al diverse optredens gepland en voelen zich door de regeling overvallen. De zaak dient vrijdag voor de Raad van State in Den Haag. De ondernemers vragen dan in kort geding om een voorlopige voorziening, maar hebben ook bezwaar aangetekend tegen het besluit. De Raad van State doet waarschijnlijk binnen twee weken na de zitting uitspraak.

De strengere geluidseisen staan in het ‘besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen’, dat in maart werd uitgevaardigd. Het college nam maatregelen nadat bewoners in de buurt van het Stadhuisplein hadden geklaagd over het lawaai van de cafés.

Reageer op dit artikel