nieuws

CenterParcs dicht in midweek

Horeca

CenterParcs gaat enkele midweken dicht. De bungalowgigant wil zo kosten besparen. CenterParcs heeft veel concurrentie van andere bungalowparken, goedkopere vliegvakanties en teruglopende consumentenbestedingen.

CenterParcs dicht in midweek

Dat meldt De Gelderlander. De bezettingsgraad bij de parken is de afgelopen jaren flink gedaald. De bezettingsgraad van CenterParcs daalde in enkele jaren van 95 procent naar 83 procent in de periode van oktober 2004 tot oktober 2005. Vooral midweken worden minder bezocht.

De sluiting van de parken tijdens midweken gebeurt op toerbeurt. Zo probeert CenterParcs de boekingen beter te spreiden. Daarnaast wil het bedrijf de restaurantformules aanpassen. Door de prijsverlagingen in de horeca moeten bezoekers meer uit te geven op de parken.

Reageer op dit artikel