nieuws

Chris Luken shopt op De Wadden

Horeca

Hotelman Chris Luken wordt de nieuwe eigenaar van Resort Hotel d’Amelander Kaap. Het viersterrenhotel, het grootste hotel op de Waddeneilanden, wordt overgenomen door zijn Fletcher Group. De overname heeft geen gevolgen voor de 45 vaste medewerkers.

Chris Luken shopt op De Wadden

Dit schrijft Financieele Dagblad. De 39-jarige oprichter en eigenaar van Hotelbon startte enkele jaren geleden hotelketen Fletcher. Die is inmiddels uitgegroeid tot achttien hotels. Volgens Luken zijn er in Nederland vierhonderd viersterren- en negenhonderd driesterrenhotels. Daarvan wil hij er uiteindelijk tot 45 in bezit krijgen.

D’Amelander Kaap is achttien jaar geleden gebouwd en heeft veertig hotelkamers en 136 hotelappartementen. De jaaromzet schommelt rond de euro 2,5 miljoen. Luken voorspelt dat hij binnen een jaar de omzet met 30 procent kan verhogen. Op termijn is zelfs een omzet van euro 4,5 miljoen haalbaar, denkt de nieuwe eigenaar.

‘We gaan de kosten terugdringen en de productiviteit sterk opvoeren. Vanuit ons hoofdkantoor nemen we veel werk van de hotelmanager over. Hij moet zich als gastheer kunnen gedragen. Hij moet zich niet bezighouden met vergunningen, gemeentelijke verordeningen of marketing. Dat doen wij wel. We hebben in Vianen zes man zitten die alleen maar bezig zijn met internetmarketing’, zegt Luken in het FD.

Luken denkt na over meer acquisities op de Waddeneilanden. Dat laat de spraakmakende ondernemer weten in Misset Horeca. ‘Omdat Fletcher zich richt op het vrijetijdssegment, sluit ik niet uit dat nog meer overnames op de wadden volgen’, aldus Luken, die niet wil zeggen welke hotels hij in het vizier heeft.

Reageer op dit artikel