nieuws

Complete kroeg van failliet bankbedrijf geveild

Horeca

Het interieur van de failliete bank Van der Hoop Bankiers gaat onder de veilinghamer. Veilinghuis Troostwijk biedt het binnenwerk van het pand aan de Amsterdamse Herengracht aan op Troostwijkauctions.com. Een compleet ‘Belgisch Grand Café’ is in de aanbieding.

De bankmedewerkers zaten er warmpjes bij in tijden van voorspoed. In het Amsterdamse gebouw bevindt zich ‘een authentiek houten Belgisch Grand Café’, zo valt te lezen op de website van Troostwijk.

Het veilinghuis biedt ondermeer een 3,30 meter lange bar met zwart natuurstenen blad aan. Ook kunnen liefhebbers bieden op een biertap, de bijbehorende toogwandkast, de lambrisering, klapdeurwanden, drie tafels en tien stoelen.

Naast het interieur is bij Van der Hoop Bankiers ook gedacht aan drank. Te koop zijn bijna tweehonderd flessen wijn, waaronder enkele topstukken. Zo biedt het veilinghuis een grand cru uit 1985 aan en een medoc uit 1975. Vrijdag kunnen geïnteresseerden de boedel zelf komen aanschouwen tijdens een kijkdag.

De opbrengst van de veiling komt terecht in de boedel van het faillissement. Die boedel wordt verdeeld onder de schuldeisers, waaronder ongeveer 1.500 spaarders. Van der Hoop ging eind vorig jaar failliet, nadat een overname door de Belgische bank DeGroof afketste. De bank hangt een miljoenenclaim boven het hoofd.

Reageer op dit artikel