nieuws

CVK in beeld als regionale leverancier

Horeca

Kwalitaria Nederland heeft op 31 augustus een intentieverklaring getekend met VEN Groothandelscentrum in Diemen. ‘We hopen met VEN samen tot professionalisering van de Kwalitaria-formule en tot rendementsverbetering voor onze leden te komen’, aldus Kwalitaria-voorzitter Ger Quaden.

Tot eind dit jaar heeft Kwalitaria nog een contract met Combinatie van Kwaliteitsgrossiers (CVK). ‘Onze leden hebben gevraagd om scherpere inkoopprijzen en CVK kon ons die niet bieden,’ aldus Quaden. Kwalitaria wil de komende jaren haar organisatie professionaliseren om te kunnen overleven. In VEN ziet zij daartoe een geschikte partner. Woordvoerder John van de Ven van de VEN-groep laat weten verheugd te zijn over de samenwerking met Kwalitaria. De VEN was al indirect betrokken bij Kwalitaria. Een aantal CVK-leden is ook onderdeel van VEN.Op 22 november zullen de circa 120 leden van Kwalitaria zich moeten uitspreken over de samenwerking met VEN. ‘De stichting Kwalitaria blijft zelfstandig’, benadrukt Quaden. Hij verwacht verder dat de structuur van de organisatie in de toekomst verandert. Nadere informatie daarover kan hij nu nog niet geven.

Regionale grossiers
Een andere verandering betreft het distributiesysteem. VEN maakt centrale afspraken met Kwalitaria over de levering van de private labelproducten en de distributie. De vier eigen VEN-vestigingen gaan dienen als distributiecentrum voor private labelproducten. Om landelijke dekking te krijgen zal VEN aan een aantal regionale grossiers een licentie geven. Zij zullen de verdere distributie verzorgen. Hoogstwaarschijnlijk zullen de CVK-grossiers deze functie gaan vervullen: een aantal CVK-leden maakt deel uit van de VEN-groep. ’Wij gaan waarschijnlijk deel uitmaken van het regionale netwerk’, laat CVK-voorzitter Hans Kerkhof weten. Hij zegt verder te betreuren dat het lopende contract tussen CVK-Kwalitaria niet verlengd is.De constructie met de distributiecentra biedt volgens Quaden het voordeel dat de lijnen korter zijn, dat brengt minder kosten met zich mee en daardoor is de inkoopprijs voor Kwalitaria-houders lager. Quaden verwacht niet dat door de samenwerking met VEN Kwalitaria-houders hun lidmaatschap zullen opzeggen.

Reageer op dit artikel