nieuws

Danny Galiart terug naar Roots

Horeca

Medeoprichter Danny Galiart is teruggetreden als algemeen directeur van Al Capone’s Holding BV en heeft zijn dienstverband bij de onderneming beëindigd. Hij heeft ook geen bemoeienis meer met de aan Al Capone’s gelieerde groothandel Lo & Do. Galiarts taken worden inmiddels waargenomen door de nieuwe algemeen directeur Frank Meurs. De ex-directeur is van plan om zelf als franchisenemer een tiental Al Capone’s Pizza’s en Pasta’s-zaken te exploiteren.

Galiart zegt dat de oorzaak van zijn vertrek in de privé-sfeer ligt. Er loopt een echtscheidingprocedure tussen hem en zijn vrouw Evelyn, die medeoprichtster is van Al Capone’s. De onderneming ging in 1993 van start. De twee bezitten elk 17 procent van de aandelen van de holding. De ex-algemeen directeur wil na de scheiding tijd hebben voor zijn twee dochters en de gelegenheid de zaak te verwerken en zichzelf ‘te hergroeperen’.Galiart vindt zichzelf bovendien niet de aangewezen persoon om Al Capone’s (35 pizza-deliveryzaken) verder te professionaliseren en te consolideren. ,,Ik ben meer een sales- en conceptenman.’’ De holding is volgens hem bij de nieuwe man Frank Meurs in goede handen. Meurs was in het verleden onder meer adviseur marketingcommunicatie voor onder andere McDonald’s en Burger King.

Dat Galiart in goed overleg is teruggetreden, mag blijken uit zijn plannen om nu zelf als franchisenemer van de keten aan de slag te gaan. Hij wil in eerste instantie vijf Al Capone’s-vestigingen overnemen door de franchisenemers uit te kopen. Het zijn minder goed lopende zaken die hij een extra impuls wil geven. Daarna wil hij nog vijf nieuwe filialen openen. Het past volgens hem in de nieuwe aanpak van Al Capone’s dat franchisehouders meerdere zaken onder hun beheer hebben. ‘Voor mij is het terug naar de roots. Ik ben destijds met zeven zaken begonnen.’Galiart zegt ook bezig te zijn met een ‘nieuw conceptje buiten de horeca’, maar meer wil hij daar nog niet over loslaten.

Beurs
De teruggetreden directeur geeft trouwens toe dat hij eerder gestelde doelstellingen van de holding niet heeft kunnen realiseren. Hij wilde belangrijke overnames in het buitenland doen en uiteindelijk met totaal 50 vestigingen naar de beurs. Zover is het niet gekomen; Al Capone’s is blijven steken op 35 vestigingen.Algemeen directeur Meurs zegt dat de beursplannen in de ijskast staan en dat alle aandacht is gericht op consolidatie van de onderneming en het streven naar een betere winstgevendheid. Die is momenteel niet slecht, maar kan wel een stuk beter. De inspanningen zijn er ook op gericht de relatie met de franchisenemers, die in het verleden niet altijd even goed was, te optimaliseren. Meurs heeft, hoewel er in de markt andere geluiden klinken, volop vertrouwen in de toekomst van de pizza-delivery’s: ‘Er zijn volop ontwikkelingen. Het blijft een groeimarkt.’

Reageer op dit artikel