nieuws

Dansen bij Jansen’ koopt fabrikant Perfecta

Horeca

Frituur- en visfornuizenfabrikant Perfecta is overgenomen door Diederik van den Biggelaar. De 49-jarige Van den Biggelaar neemt het bedrijf over van Harry Smeets. Smeets blijft als lid van de Raad van Advies betrokken bij de leverancier.

Van den Biggelaar is afkomstig uit de horeca. Hij is oprichter van het bekende studentencafé Dansen bij Jansen en verschillende restaurants in Amsterdam. Hij begon zijn carrière bij Heineken, waar hij gedurende vijftien jaar horeca-ervaring opbouwde in Europa, Afrika, Japan en Rusland. Ook was hij actief in de meubel- en staalbranche.

De overname heeft geen gevolgen voor de 80 medewerkers, zo laat Van den Biggelaar weten in een persbericht. Verder meldt de nieuwe eigenaar dat hij zijn ‘passie voor horeca en A-merken’ een nieuwe dimensie wil geven. ‘Het bedrijf heeft een unieke positie opgebouwd als leidend kwaliteitsmerk. De succesformule wil ik samen met het huidige managementteam uitbouwen’, aldus Van den Biggelaar.

Perfecta levert frituur- en visfornuizen aan fastoodbedrijven, viszaken en pretparken in meer dan 25 landen. Het bedrijf is in 1942 opgericht en in 1998 werd het familiebedrijf overgenomen door Harry Smeets. Perfecta heeft vestigingen in Utrecht, Harelbeke (België) en Crawley (Engeland).

Reageer op dit artikel