nieuws

Detailhandel schreeuwt om personeel

Horeca

DELFT – De detailhandel zit te springen om personeel en kan kansen op werk bieden voor werklozen en anderen die nu buiten het arbeidsproces staan. Dat stelt de Nationale Winkelraad in de Detailhandelsnota 2007 die dinsdag is verschenen.

Detailhandel schreeuwt om personeel

De overheid moet dan wel een aantal drempels slechten en onder meer het ontslagrecht versoepelen. De zogeheten aanrechtsubsidie, de overdraagbare heffingskorting voor de niet-werkende partner, moet sneller worden verlaagd of afgeschaft.

Na jaren van inkrimping van het personeelsbestand, neemt het aantal banen in de detailhandel tot 2012 met 100.000 toe tot 800.000 banen. In de Randstad is nu al een tekort aan personeel, vooral omdat vraag en aanbod niet goed op elkaar aansluiten.

Het kabinet wil de aanrechtsubsidie in twintig jaar tijd afschaffen. Dat moet sneller, vindt de winkelraad. De kinderopvang moet ook beter. Nu sluiten de openingstijden niet aan op die van winkels. De winkelraad benadrukt dat de wensen van de consument bij de werving van personeel centraal staan. De klant wil vriendelijk, beleefd en in goed verstaanbaar Nederlands worden geholpen.

Reageer op dit artikel