nieuws

Deventer weer in de ban van het boek

Horeca

Deventer is zondag 1 augustus weer boekenstad. Op die dag heeft voor de zestiende keer de inmiddels befaamde Deventer boekenmarkt plaats. Het evenement is met 875 kramen het grootste in zijn soort in Europa.

In de Deventer binnenstad vormen de honderden boekenkramen een lint van zes kilometer. Boekhandelaren en antiquariaten uit heel Nederland stallen er duizenden boeken uit. Het evenement trekt jaarlijks ongeveer 125.000 belangstellenden. Behalve de markt is er ook een programma met muziek, straattheater, kunst en exposities. Zo heeft op landgoed Huis Nieuwe Rande in het nabijgelegen Diepenveen een literaire ontbijt en lunch plaats met onder meer een voordracht van acteur Henk van Ulsen.

De Deventer Boekenmarkt duurt van 10.00 tot 18.00 uur. De toegang is gratis. Voor wie wil weten welke boeken waar te koop zijn, is een gidsje verkrijgbaar.

Reageer op dit artikel