nieuws

Dilemmaspel tegen interne criminaliteit

Horeca

DEN HAAG – Met het nieuwe Dilemmaspel van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel kunnen ondernemers, bijvoorbeeld tijdens een werkoverleg, spelenderwijs het onderwerp interne criminaliteit aan de orde stellen.

Dilemmaspel tegen interne criminaliteit

Door met elkaar over hypothetische situaties na te denken, wordt volgens de bedenkers van het spel de morele ontwikkeling van de medewerkers gestimuleerd.

Diefstal door de eigen medewerkers is nog altijd een taboeonderwerp. Het Dilemmaspel moet daar verandering in brengen, hoopt het Hoofdbedrijfschap. Het spel is niet bedoeld om potentiële fraudeurs binnen het bedrijf op te sporen, maar om lastige situaties oftewel dilemma’s met elkaar te bespreken, duidelijke afspraken te maken en zo interne criminaliteit te voorkomen.

Reageer op dit artikel