nieuws

Dinnersite.nl viert 10-jarig bestaan

Horeca

Reserveringssite www.dinnersite.nl is tien jaar in de lucht. De onafhankelijke site van internetondernemer Menno de Vries viert het jubileum stijlvol. Met diverse toppers waaronder topkok Ron Blaauw en Bokkedoorns-baas John Beeren.

Dinnersite.nl viert 10-jarig bestaan

Menno de Vries is internetondernemer van het eerste uur. De ‘dotcommer’ begon in zijn studententijd aan de online restaurantgids. Per fiets bezocht hij in de beginjaren restaurants in Amsterdam om ze te overtuigen opgenomen te worden op Dinnersite.nl.

‘De gratis vermelding die geboden wordt, zag iedereen wel zitten. Maar betalen voor internet? Restaurateurs wisten niet wat internet was. Laat staan wat het voor ze kon betekenen’, vertelt De Vries over de startfase van zijn reserveringssite.

Vodafone live!
Tien jaar later weten restauranthouders wel beter. De site bevat inmiddels 11.000 adressen van eetgelegenheden, verdeeld door het hele land. Bijna een half miljoen mensen bezoeken de website maandelijks.

Naast de eigen website levert Dinnersite.nl informatie aan diverse andere organisaties. Zo is er informatie van de restaurantgids te vinden op ruim twintig regionale dagbladen. Ook het AD en internetportal @home nemen af van De Vries. Daarnaast is Dinnersite.nl de officiële restaurantgids voor KPN imode, Vodafone live! en Orange.

Topjudoka
Het jubileumfeest vindt 10 april plaats in de Lichtfabriek in Haarlem, de thuisplaats van Dinnersite.nl. Daarbij zijn de koks Ron Blaauw, Marc Smeets (Lepels, eten en drinken in Schiedam), Gregor Amse (Amdez Koesveld in Den Haag), Marc Cashoek (Specktakel in Haarlem), Willem Dankert (Dorset Mansion House in Borne) en Bertus Lieftink van ‘aspergerestaurant’ De Hamert in Wellerlooi.

Eigenaar John Beeren van topzaak De Bokkedoorns in Overveen opent de avond. Verder vertelt Hans Duyf van Pasta e Basta over hoe om te gaan met internet. Supperclub-dj Alan Luna verzorgt tijdens het eten de muziek, daarna topjudoka en dj Dennis van der Geest.

Reageer op dit artikel