nieuws

Doek valt definitief voor Konmar-formule

Horeca

DEN HAAG – Het is definitief afgelopen met de ooit roemruchte supermarktformule Konmar. De laatste twee vestigingen die het logo nog op het pand hadden staan, gaan deze week dicht of worden verbouwd.

Doek valt definitief voor Konmar-formule

Dat blijkt uit een korte inventarisatie van Zibb Retail. Deze week wordt de winkel in Naaldwijk met korting leegverkocht, daarna sluit deze. De vestiging in het Haagse winkelcentrum Megastores wordt omgebouwd naar een Super de Boer-vestiging.

Daarmee valt definitief het doek voor de Konmar-formule, die vooral in de regio Den Haag jarenlang dominant was. Na de overname door de Vendex Food Groep en de overname van de Torro-keten kreeg Konmar landelijke uitstraling. Na het ontstaan van Laurus werd besloten van Konmar dè concurrent van Albert Heijn te maken, door onder meer Edah en Super de Boer om te bouwen naar deze formule. Het werd een falikante mislukking en de inleiding voor de ondergang van Laurus. Ook de ombouw naar Lekker & Laag Superstore bood geen soelaas.

Reageer op dit artikel